RK Slovenije
Območno združenje Gornja Radgona

Maistrov trg 2
9250  GORNJA RADGONA

Tel.št.: 02/569 85 30
Tel.št.: 02/569 85 32
Fax:     02/569 85 31
gsm:    041 797 749

e-pošta:
gornja-radgona.ozrk@ozrks.si
Posl. rač.: SI56 0234 1001 5035 528
davčna številka: 32209312

Uradne ure:
Pon., Tor., Čet.: 7.30 - 14.30
Sre.: 7.30 - 15.30
Pet.: 7.30 - 13.30

Skladišče odprto:
ob torkih od:  8. - 10. ure
ob sredah od: 8. - 11. ure

Predsednica:
Silva Vračko

Podpredsednica:
Lidija Žinkovič

Sekretarka:
Katja Makovec

Poslovna sekretarka:
Sabina Horvat

Računovodstvo:
SUN d.o.o. Gornja Radgona

Upravljanje piškotkov

Požar družina Borko iz Radvencev 2017

Pomoč družini Borko po požaru

Gornja Radgona, 19. 7. 2017 – V nedeljo, 16. julija 2017 je posestvo, kjer je živela družina Borko, prizadel hud požar, v katerem je zgorelo celotno gospodarsko poslopje, vključno s kmetijsko mehanizacijo in drugimi stroji. Ogenj je v manjši meri zajel tudi stanovanjsko hišo, vendar so gasilci uspešno preprečili nadaljnjo širjenje in škodo omejili na minimalno, ki je že tudi sanirana. Opravljanje kmetijske dejavnosti je za družino Borko predstavljal glavni vir prihodkov. Pod isto streho sta živela še sin zakoncev Borko in babica. Po ureditvi najnujnejšega po nedeljskem požaru, je nesreča razkrila še nove razsežnosti. To ni prvi požar na njihovem posestvu, saj se je podobna nesreča pripetila že pred kakšnimi 20 leti. Takrat sta zakonca Borko za sanacijo poslopja najela večji hipotekarni kredit, ki pa ga zaradi niza nadaljnjih nesrečnih dogodkov, ki so povzročili izpad prihodka, nista zmogla plačevati. Sosledje dogodkov je pripeljalo do tega, da sta izgubila lastništvo nad večjim delom zemljišča, gospodarskega poslopja in tudi stanovanjske hiše. Zakonca Borko sta se vse življenje trudila za preživetje na kmetiji, ki sta si jo skupaj ustvarila. Nesrečne življenjske okoliščine so poskrbele, da po nedeljskem požaru ostaja edina racionalna rešitev, da si sedaj poiščejo novo domovanje, kar pa glede na njihove prihodke in finančno stanje ne bo enostavno.

Tako v dobrih kot tudi slabih časih je v duhu družine Borko, da priskočijo na pomoč tistim, ki so se znašli v težavah. O njihovi dobrosrčnosti pričajo odzivi ljudi, ki so jim v teh težkih trenutkih že ponudili svojo pomoč. Vendar bo potrebnih veliko finančnih sredstev, da si bo družina Borko lahko ustvarila normalne pogoje za nadaljnjo življenje. Na Rdečem križu Slovenije organiziramo akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Borko. Iz zbranih sredstev bomo iz našega računa neposredno plačevali za nujne stroške v zvezi z reševanjem bivanjske situacije. Solidarnost je temelj naše družbe in verjamemo, da bomo tudi tokrat z združenimi močmi lahko pripomogli k reševanju situacije, v kateri so se znašli.

Vsi, ki ste pripravljeni dodati svoj prispevek, lahko sredstva nakažete na odprti račun pri RKS - OZ Gornja Radgona, Maistrov trg 2, 9250 Gornja Radgona, poslovni račun št. SI56 0234 1001 5035 528, pod sklicno številko 168 in pripisom "Požar Borko". Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena pomoči družini Borko.

Vsem darovalcem se že vnaprej zahvaljujemo.

 

Podeli:

Neurje s poplavami v Makedoniji 2016

Neurje s poplavami, ki je v Makedoniji divjalo 6. avgusta 2016,  je terjalo številne smrtne žrtve in povzročilo veliko materialno škodo.

Rdeči križ Slovenije je nemudoma vzpostavil stik z Rdečim križem Makedonije in skupaj ocenil, da je v tem trenutku najbolj potrebna finančna pomoč. Rdeči križ Makedonije zagotavlja na poplavljenih področjih osnovo prvo pomoč in nujno materialno pomoč z vodo, hrano in higienskimi pripomočki.

Rdeči križ Slovenije je Rdečemu križu Makedonije iz Sklada solidarnosti že nakazal 7.000 € za zagotavljanje najbolj potrebne pomoči.

Vsi posamezniki in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo "Neurje s poplavami Makedonija", nakažejo na:

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 0111 1122 296
Sklic: 00 96864
SWIFT/BIC banke: SKBASI2X
Koda namena: CHAR

Pomagate lahko tudi s SMS donacijo na številko 1919, pošljite ključno besedo POPLAVE za donacijo 1 € ali POPLAVE5 za donacijo 5 €. Akcijo omogočajo Telekom Slovenije, T-2, Izimobil, Simobil in Telemach.

Zbrana sredstva bo Rdeči križ Slovenije nakazal Rdečemu križu Makedonije za izvajanje programov osnovne materialne pomoči (hrana, higienski pripomočki, pitna voda, sredstva za dezinfekcijo) in najbolj potrebne nastanitvene opreme v začasnih zavetiščih.

Rdeči križ Slovenije se vsem darovalcem iskreno zahvaljuje!

Podeli:

Peljimo jih na morje 2016

Peljimo jih na morje!

Se spomnite, kdaj in kje ste se prvič kopali v morju in se vam ob tem spominu na obraz vedno znova prikrade nasmešek?

Slovenci se vsako leto kot donatorji v velikem številu odzovete na našo prošnjo in po svojih močeh prispevate k vseslovenski akciji zbiranja sredstev Peljimo jih na morje!

V preteklih letih nam je z vašo pomočjo v okviru akcije "Peljimo jih na morje!" uspelo na morje odpeljati skoraj 2.680 otrok in 1.138 starostnikov, kar pomeni 54 polnih avtobusov otrok iz socialno ogroženih družin in skoraj 23 avtobusov starostnikov, ki svoj vsakdan preživljajo v socialni stiski. Med otroki so bili tudi taki, ki so prvič videli morje. Bivanje v MZL RKS Debeli rtič in MPD Punat otrokom nudi pet obrokov, 24-urno zdravstveno oskrbo, animacijo usposobljenih vzgojiteljev, nemalokrat pa tudi psihosocialno pomoč, oblačila in higienske pripomočke.

Prosimo in vabimo vas, da se nam pridružite tudi letos, podprete našo akcijo in s prispevkom po svojih močeh ponovno pripomorete, da se bo kar največ otrok in starostnikov za nekaj dni iz sanj prebudilo v lepe, počitniške dneve ob morju.

Na počitnice želimo peljati 500 otrok in 100 starejših iz socialno šibkejših okolij. Želimo si, da bodo lepi spomini osrečevali, krepili samopodobo in vlili moči za nove podvige tistim, ki jim sicer težka vsakdanjost veselja ne dopušča.

Pomagate lahko tako, da po svojih močeh prispevate za njihovo letovanje. Vsak evro šteje!

Svoj prispevek lahko nakažete:

-preko spletnega nakazila s plačilnim nalogom UPN, na račun SI56 03100 - 1234567891, sklic oziroma referenca SI00 - 937030 (povezave do spletnih bank najdete spodaj),
-tako da pošljete SMS z besedo MORJE ali MORJE5 na 1919 in prispevate 1 ali 5 EUR.

Pripete datoteke

Podeli:

Pomoč Denisu Krambergerju 2015

Sreda, 24. 6. 2015

Obvestilo o zaključku akcije zbiranja pomoči za Denisa Krambergerja

Novica o bolezni Denisa Krambergerja je hitro zaokrožila v Pomurju. Prošnja za pomoč je naletela na veliko odzivnost, saj je Denis poznan daleč naokoli.

Slovenci smo že velikokrat dokazali, da imamo posluh in odprto srce za pomoč ljudem v stiski. Tako smo združili moči tudi pri Denisu. Na računu Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Gornja Radgona smo zbrali 11.132,29 €. Denar so prispevali posamezniki, podjetja in društva, ki so v ta namen organizirala posebne dogodke, Krajevne organizacije Rdečega križa pod okriljem Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Gornja Radgona in Rdeči križ Slovenije – Zveza združenj.

Zbrani znesek je bil danes, dne 24. 6. 2015, v celoti nakazan na Denisov osebni račun.

Vsem darovalcem se v imenu prejemnika iskreno zahvaljujemo, Denisu pa želimo uspešno okrevanje.

Silva Vračko

Predsednica RKS – OZ Gornja Radgona

---------------------------------------------------------------------------------

Tudi na Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Gornja Radgona smo se odzvali klicu na pomoč za našega občana Denisa Krambergerja in organizirali akcijo zbiranja sredstev v ta namen.

Denis Kramberger je nekdanji filmski igralec, glasbenik, D.J., moderator, koproducent in podjetnik, ki ga je v 32. letu življenja doletela huda bolezen. Po na videz nedolžnih simptomih so mu diagnosticirali tumor možganskega debla, kar je Denisu postavilo življenje na glavo. Kljub mnogim preiskavam in razpoložljivim terapijam v Evropi, se je njegovo stanje zelo poslabšalo in kmalu ga je bolezen prikovala na posteljo. Težka diagnoza Denisu ni vzela upanja; ob podpori soproge Suzane, dve leti stare hčerke Nikki, mame Dragice ter ostalih svojcev se bori za svoje življenje.

Ko zdravniki v Avstriji, Švici in Nemčiji niso našli rešitve zanj, se je v boju za zdravje znašel tudi na znani kliniki v ZDA, natančneje v prestolnici Arizone, Phoenixu. Ugledni in svetovno priznani zdravnik z omenjene klinike, dr. Robert F. Spetzler, je že po prvem pregledu ugotovil, da so Denisove možnosti za ponovno ozdravitev zelo visoke, celo do 95-odstotne. Žal se iz dneva v dan nižajo, saj naj bi pred nekaj meseci bile še 100-odstotne. Avstrijska zdravstvena zavarovalnica preučuje možnost za plačilo operativnega posega in poznejšega zdravljenja, ki znaša okvirno 300.000 dolarjev oz. 260.000 evrov, zbrati pa bo potrebno tudi veliko sredstev za spremstvo, ki ga zavarovalnica ne krije. Že dosedanji potek zdravljenja, zlasti potovanja in nabava različnih pripomočkov, so izčrpali družinski proračun. Sedaj preostaja le še pomoč širše skupnosti, da bi Denis imel možnost zdravljenja s posegom v ZDA.

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi pomagamo Denisu.

Račun za pomoč je odprt pri Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Gornja Radgona, Maistrov trg 2, Gornja Radgona:

TR SI56 0234 1001 5035 528, s sklicem na št. 162 in pripisom " za Denisa".

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki: 02/569 85 30, 041 797 749 ali po e-pošti: gornja-radgona.ozrk@ozrks.si.

Hvala vsem!

Silva Vračko,

predsednica RKS - OZ Gornja Radgona

 

Podeli:

POPLAVE 2014 - OBVESTILO ZA JAVNOST

Spoštovani.

Obveščamo vas, da akcija zbiranja materialne humanitarne pomoči v okviru Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona poteka še danes, 23. 5. 2014 do 18. ure in jutri, 24. 5. 2014 do 12. ure v Gasilskem domu Gornja Radgona. V ponedeljek, 26. 5. 2014 še lahko svoj prispevek oddate v skladišču OZRK (Maistrov trg 2) od 8. do 11. ure.

Za vašo odzivnost na klic po pomoči se vsem darovalcem še enkrat v imenu prejemnikov pomoči v Srbiji ter Bosni in Hercegovini iskreno zahvaljujemo.

 

Na Območnem združenju Rdečega križa Gornja Radgona v sodelovanju z:
- Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona,
- Območnim združenjem zveze slovenskih častnikov Gornja Radgona,
- Zvezo policijskih veteranskih društev SEVER, pododbor Gornja Radgona,
- Prostovoljnim gasilskim društvom Gornja Radgona,

organiziramo zbiranje pomoči za poplavljene v Srbiji in Bosni in Hercegovini,
od torka, 20. 5. 2014 do preklica, od 8.00 do 18.00,
v prostorih Gasilskega doma Gornja Radgona, Gasilska c. 2, 9250 Gornja Radgona.

Nujne potrebe po materialni pomoči so v obeh državah naslednje:
- konzervirana hrana,
- ustekleničena voda,
- spalne vreče, zložljive postelje, posteljnina, ležalne podloge,
- dežna oblačila, gumijasti škornji,
- plenice,
- žepne svetilke,
- deke.

Odprt je račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za prizadete družine in posameznike, in sicer:
Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310-0111-1122-296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic za Bosno: 00 937057
Sklic za Srbijo: 00 937058
BIC banke: SKBASI2X
Koda namena: CHAR.

Pomoč bo posredovana na Rdeči križ Srbije in Rdeči križ Bosne in Hercegovine, prevoz bo organiziral Rdeči križ Slovenije.

Hvala za odziv na poziv za pomoč.
                                                                                                           OZRK Gornja Radgona

Podeli:

Zbiranje sredstev za mlado družino

Poslanstvo Rdečega križa Slovenije je pomoč tistim, ki so se znašli v stiski. V preteklem letu smo z velikodušno pomočjo posameznikov, osnovnih šol in drugih zavodov, ki so skrbno zbirali zamaške, že pomagali družini v stiski.

V letošnjem letu smo prejeli prošnjo mlade družine iz okolice Apač, ki se je zaradi težke bolezni mame in s tem povezanega izpada osebnega dohodka znašla v težavah.

Družina z dvema otrokoma, starima 6 in 11 let, živi v starejši hiši, ki so jo pred leti kupili v upanju, da si bodo v njej lahko uredili prijeten in topel dom. Mama je zbolela za rakom in prestala več zahtevnih operacij. Zdravljenje še ni zaključeno in bi morala nadaljevati s terapijami;  vendar to zaradi neplačanega dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni mogoče. Štiričlansko družino preživlja oče, ki s skromno delavsko plačo odplačuje kredit za nakup in obnovo hiše in vse druge finančne obveznosti.

Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona že pomaga, vendar s svojimi sredstvi ne zmore zagotoviti zadostne pomoči, ki bi jo družina potrebovala.  Na Vas se obračamo s prošnjo, da postanete boter/botra kateremu od otrok in prispevate sredstva za plačilo šolske prehrane.

Prižgite iskrico sreče in upanja  v očeh otrok!

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki: 02/569 85 30, 041 797 749 ali po e-pošti: gornja-radgona.ozrk@ozrks.si.

Hvala za vašo pomoč!

S spoštovanjem,

Silva Vračko,
predsednica OZRK Gornja Radgona


 

Podeli:

Zbiranje sredstev za prizadete v plazu 2013

April 2013

Naravne nesreče so v zadnjem desetletju čedalje pogostejši pojav po vsem svetu. Tokrat je narava svojo uničljivo moč pokazala tudi na območju UE Gornja Radgona.
Obilne padavine (sneg in dež) v mesecu februarju in marcu so sprožile številne zemeljske plazove – zdrse, ki so poškodovali ceste, polja in vinograde; posebno veliko škode so pustili tudi na gospodarskih in stanovanjskih objektih.

Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona odpira sklad za zbiranje denarnih sredstev - prostovoljnih prispevkov - s katerimi bomo pomagali najbolj prizadetim družinam pri sanaciji stanovanjskih objektov in ureditvi bivalnih prostorov, ki so bili poškodovani od plazu.

Vljudno naprošamo vse, ki ste skupaj z nami pripravljeni pomagati družinam, katere so se znašle v stiski zaradi poškodovanih stanovanjskih objektov, da namenite svoj prispevek. 

Sredstva bomo zbirali na poslovnem računu
Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona: TRR 02341-0015035528, s sklicem na številko:
155 – s pripisom "Plaz Radenci"
156 – s pripisom "Plaz Gor. Radgona"

Za morebitne dodatne informacije nas lahko pokličete ali nam pišete:
E-pošta: gornja-radgona.ozrk@ozrks.si
Telefon: 02 569 85 30, 02 569 85 32, 041 797 749

Hvaležni bomo za vsak vaš prispevek!
                
                                                                  Silva Vračko
                                                predsednica OZRK Gornja Radgona

Podeli:

Zbiranje sredstev in zamaškov za družino Strah

Po smrti žene in matere, glavnega stebra družine Strah iz Plitvice v Občini Apače, vdovec in sin s težavo obvladujeta samostojno življenje, muči ju tudi bolezen.
S priložnostnimi deli in nizko podporo poskrbita za nujne življenjske potrebščine. Najbolj zaskrbljujoče pa so njune bivanjske razmere, ki so že življenjsko nevarne.

Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona je z namestitvijo začasnega bivanjskega kontejnerja (6x3 m), ki ni primeren za zimo, poskrbelo za najnujnejše.

Nadaljnji skrbi za ureditev varnega in človeka vrednega doma ljudem, ki si ne morejo pomagati sami, se OZRK pridružujejo Občina Apače, Župnijska Karitas Apače in dobri ljudje. Kljub združeni volji, planiranim dobrodelnim akcijam in pomoči prostovoljcev za izgradnjo varnega doma, vsega ne bomo zmogli sami.

Zato smo pričeli z zbiranjem prostovoljnih prispevkov na poslovnem računu Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona: TR 02341-0015035528, s sklicem na št. 153 in pripisom "Za družino Strah".

V ta namen se na OZRK Gornja Radgona zbirajo tudi zamaški.

Hvaležni bomo za vsak prispevek. Veselimo se trenutka, ko si bomo lahko podali roko na pragu varnega doma.

AKCIJA JE KONČANA. HVALA OBČINI APAČE, KARITASU APAČE, DONATORJEM IN VSEM, KI STE KAKORKOLI POMAGALI DRUŽINI STRAH.
 


 

Podeli:

Družina Hamler

Za družino Hamler iz Ptujske ceste 2, Gornja Radgona, ki se jim je porušila hiša se lahko prostovoljni prispevki nakažejo na:

poslovni račun OZ RK Gornja Radgona: 02341-0015035528,
sklic: 00 150, s pripisom: ZA DRUŽINO HAMLER
.

AKCIJA JE KONČANA. HVALA DONATORJEM IN VSEM, KI STE KAKORKOLI POMAGALI DRUŽINI HAMLER.

 

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Gornja Radgona